Organiser:





Co-organiser:



International Arbitration and Mediation for Intellectual Property Disputes **Training Programme**

This programme introduces the basic knowledge on legal framework for arbitration and mediation of intellectual property disputes

Date & Time:

21-23 & 28-30 March 2023 3:00pm to 6:30pm each day

Programme mode:

Hybrid mode

<u>Language:</u>

Mandarin and English (Simultaneous interpretation from English to Mandarin provided)

Fee:

HKD \$8,000

Target Audience:

Arbitrator

Mediator

Lawyers

Individuals from legal sector/ ADR sector

- **Confirmed Speakers Include:**
- WIPO Arbitration & Mediation Center Representatives
- Mr. Derek Lau, Acting Assistant Director of Intellectual Property The Government of the HKSAR
- Mr. C.K. Kwong JP President, HKIArb; Senior Partner SFKS CK Kwong, Solicitors
- Ms. Siu, Wing Yee, Sylvia JP Chairlady of Joint Mediation Helpline Office, Consultant Solicitor SFKS
- Mr. Anthony Tong, Managing Partner, Robin Bridge & John Liu
- Mr. Danny McFadden LLM, FCIArb Regional Representative CEDR Asia Pacific
- Mr. Douglas Clark, Founding Partner, Douglas Clark LLP
- Ms. Joyce A. Tan PBM, Managing Director, Tan & Partners LLC
- Prof. Yun Zhao, Head of Department of Law, University of Hong Kong
- Anton Blijlevens, Principal, AJ Park Law Limited

中国国际经济贸易仲裁委员会 香港仲裁中心

*FDRC, HKMAAL, Hong Kong Mediation Centre and The Law Society of Hong Kong CPD points being applied for







香港女律師協會有限公司



















Enrolment Deadline: 16 March 2023

•Upon completion of the course, applicant can apply for Associate

Membership of HKIArb, and gets the designation of AHKIArb

TRAINING



NOW

Hong Kong Institute of Arbitrators International Arbitration and Mediation for Intellectual Property Disputes Training Programme

21 March 2023 | 3:00 PM - 6:30 PM (Day 1)

Time	Duration	Sessions	Speakers	Participation
3:00 PM - 3:20 PM	5 mins	Opening Remarks	C.K. Kwong, JP President, HKIArb; Senior Partner SFKS CK Kwong, Solicitors	
	5 mins	Introduction of WIPO Arbitration & Mediation Center	Ignacio de Castro Director, IP Disputes and External Relations Division, WIPO Arbitration and Mediation Center	
	5 mins	Opening Speech	David FL WONG, JP Director, Intellectual Property Department The Government of the HKSAR	
	5 mins	Opening Speech	SIU, Wing Yee, Sylvia, JP Chairlady of Joint Mediation Helpline Office, Consultant Solicitor SFKS	
3:20 PM - 4:40 PM	80 mins	Module 1 – "Legal Framework for Arbitration of Intellectual Property Disputes" & "The Arbitrability of Disputes over Intellectual Property Rights"	C.K. Kwong JP President, HKIArb; Senior Partner SFKS CK Kwong, Solicitors	
4:40 PM - 4:50 PM	10 mins	Q&A		
4:50 PM - 5:00 PM	10 mins	Coffee break		
5:00 PM - 6:20 PM	80 mins	Module 2 – "Types of Intellectual Properties Focusing on their Origins, Nature, Grant, Creation, Rights Conferred. Mainly on Patents, Designs, Trademarks, Passing Off, Plant Variety, Trade Secret and Confidential Information"	Anthony Tong Managing Partner, Robin Bridge & John Liu Derek Lau Acting Assistant Director of Intellectual Property, The Government of the HKSAR	
6:20 PM - 6:30 PM	10 mins	Q&A		

Hong Kong Institute of Arbitrators International Arbitration and Mediation for Intellectual Property Disputes Training Programme

22 March 2023 | 3:00 PM - 6:30 PM (Day 2)

Time	Duration	Sessions	Speakers	Participation
3:00 PM - 4:30 PM	90 mins	Module 3 – "Continuation on Types of Intellectual Properties" (Concept		
		of drafting of patent claims and	Limited	
		specifications from a litigation viewpoints)		
4.20 DN4 4.40 DN4	10 mains	000		
4:30 PM - 4:40 PM	10 mins	Q&A		
4:40 PM - 4:50 PM	10 mins	Coffee break		
4:50 PM - 6:20 PM	90 mins	Module 4 – "Domain Disputes	C.K. Kwong JP	
		Generally and Comparison	President, HKIArb;	
		of .com, .cn and .hk Rules"	Senior Partner	
			SFKS CK Kwong, Solicitors]	
			Dandan Zhou	
			Legal Officer, Internet	
6:20 PM - 6:30 PM	10 mins	Q&A	Dispute Resolution Section,	
			WIPO Arbitration and	
			Mediation Center	

23 March 2023 | 3:00 PM - 6:30 PM (Day 3)

Time	Duration	Sessions	Speakers	Participation
3:00 PM - 4:30 PM	90 mins	Module 5 – "Types of Intellectual Property	Douglas Clark	
		Disputes & Situation, Considerations of Parties in Arbitration and Mediations" and	Douglas Clark LLP	
		Drafting of Arbitration Clause		
		Privilege		
		Expert Evidence"		
4:30 PM - 4:40 PM	10 mins	Q&A		
4:40 PM - 4:50 PM	10 mins	Coffee Break	<u> </u>	
4:50 PM - 6:20 PM	90 mins	Module 6 – "Case Study from the	Chiara Accornero,	
		viewpoints of Institution, Arbitrator and	Legal Officer, IP	
		Parties' Advocates" and	Disputes Section,	
			WIPO Arbitration and	
			Mediation Center	
		"Case Study from the viewpoints of		
		Institution, Arbitrator and Parties'	Head of Department	
		Advocates"	of Law, University of Hong Kong	
6:20 PM - 6:30 PM	10 mins	Q&A		

Hong Kong Institute of Arbitrators International Arbitration and Mediation for Intellectual Property Disputes Training Programme

28 March 2023 | 3:00 PM - 6:30 PM (Day 4)

Time	Duration	Sessions	Speakers	Participation
3:00 PM - 4:30 PM	90 mins	Module 7 – "Arbitration & Mediation of	Clifford Tavares, Principal	
		Intellectual Property disputes in the	Government Counsel of	
		wider context of IP Trading -	the Legal Enhancement	
		Enforcement: Mainland & Hong Kong	and Development Office	
		Mutual Arrangement & Assistance"	of Department of Justice,	
			The Government of the	
			HKSAR	
4:30 PM - 4:40 PM	10 mins	Q&A		
4:40 PM - 4:50 PM	10 mins	Coffee Break		
4:50 PM - 6:20 PM	90 mins	Module 8 – "Mediation of Intellectual	Andrzej Gadkowski	
		Property Disputes and WIPO Mediation	Legal Officer, IP Disputes	
		Rules"	Section, WIPO	
			Arbitration and	
			Mediation Center	
6:20 PM - 6:30 PM	10 mins	Q&A		

29 March 2023 | 3:00 PM - 6:00 PM (Day 5)

Time	Duration	Sessions	Speakers	Participation
3:00 PM - 4:15 PM	75 mins	Module 9 – The Nature of IP (Peculiarities) and ADR for IP & Technology Disputes (Specific Considerations) and Q&A	Joyce A. Tan PBM Managing Director Joyce A. Tan & Partners LLC	
4:15 PM - 4:30 PM	15 mins	Coffee Break	1	
4:30 PM - 6:00 PM	90 mins	Module 10 – Perspectives of Mediator, Disputant & Counsel In and Q&A	Joyce A. Tan PBM Managing Director Joyce A. Tan & Partners LLC	

Hong Kong Institute of Arbitrators International Arbitration and Mediation for Intellectual Property Disputes Training Programme

30 March 2023 | 3:00 PM - 6:30 PM (Day 6)

Time	Duration	Sessions	Speakers	Participation
3:00 PM - 4:30 PM	90 mins	Module 11 – Training on Mediation - IP Mediation around the world - Range of Mediator interventions	Danny McFadden LLM, FCIArb Regional Representative CEDR Asia Pacific	
4:30 PM - 4:40 PM	10 mins	Q&A		
4:40 PM - 4:45 PM	5 mins	Coffee break		
4:45 PM - 6:15 PM	90 mins	Module 12 – Training on Mediation - Mediator training and skill sets Cultural factors in international IP Mediation	Danny McFadden LLM, FCIArb Regional Representative CEDR Asia Pacific	
6:15 PM - 6:25 PM	10 mins	Q&A		
6:25 PM - 6:30 PM	5 mins	Closing – Round up	C.K. Kwong JP President, HKIArb; Senior Partner SFKS CK Kwong, Solicitors	